Mersul la școală demarează pe 14 septembrie: 1.300 de Opel Movano asigură transportul elevilor

Mersul la școală demarează pe 14 septembrie: 1.300 de Opel Movano asigură transportul elevilor

București. Noul an de învățământ debutează luni cu mijloace de transport moderne pentru elevii din aproape 1.300 de localități din țară, copii pentru care mersul la școală este de acum la nivelul tehnologiei anului 2015.

Mersul la școală demarează pe 14 septembrie: 1.300 de Opel Movano asigură transportul elevilor

  • Cea mai mare flotă de vehicule școală Opel, gata pentru debutul anului de învățământ 2015-2016
  • Livrarea se înscrie în linia performanței de vânzări autoutilitare Opel în România: creșterea cotei de piață de 5 ori în 2014 față de anul anterior

 

București. Noul an de învățământ debutează luni cu mijloace de transport moderne pentru elevii din aproape 1.300 de localități din țară, copii pentru care mersul la școală este de acum la nivelul tehnologiei anului 2015. Dealerul Opel Rădăcini Motors a câștigat două licitații publice care au însumat în 2015 livrarea unui volum de 1.300 de unități microbuze pentru utilizare transport școală, iar mașinile sunt gata de drum. “Opel Movano și-a demonstrat din nou versatilitatea furnizând în România soluția pentru cel mai mare parc de mașini transport elevi al Opel”, declară Steffen Raschig, Director Vehicule Comerciale Opel în Europa.

 

„Este o reușită a organizației locale, ce se înscrie în procesul de succes pe care gama de utilitare ușoare Opel îl cunoaște în Europa și reprezintă încă un exemplu de democratizare a mobilității, parte asumată a misiunii Opel”, a continuat el.

Opel Movano în varianta contractată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice spre exploatarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice sunt echipate cu sisteme dedicate destinației lor. Printre acestea se numără ușa de acces acționată electric de către șofer și semnalizarea suplimentară la oprirea microbuzului transport școală, în timp ce șoferul beneficiază de aportul de siguranță dat de informațiile furnizate de camera spate. Conversia a fost realizată în România, de către un furnizor autorizat de către Opel. Autovehiculele Opel, același model Movano Trabus, se dovediseră deja a fi cea mai bună ofertă pentru specificațiile necesare, câștigând anterior o altă licitație publică de 600 de unități, prin participarea unui alt partener Opel.

 

Vânzările de autoutilitare Opel, evoluție impresionantă

Volumul de modele autoutilitare contractat de Opel în 2015 se înscrie în direcția pe care marca s-a înscris cu câțiva ani în urmă și reprezintă doar la acest moment nu mai puțin de 15,4% din totalul pieței de autovehicule comerciale ușoare din România din 2014. Performanța anului 2014 a reprezentat la rândul său un avans considerabil, aducând Opel o cotă de piață de 5 ori mai mare decât în anul anterior și multiplicarea volumului de 5,7 ori raportat la toată piața modelelor utilitare. Aceeși linie este urmată și în prezent, cifrele de la 7 luni ale acestui an indicând deja o depășire cu 1,2% a cotei de piață a modelelor comerciale ușoare Opel, comparativ cu ponderea înregistrată în 2014.

„Aceste rezultate se datorează atât gamei actualizate și competitive de modele, cât și profesionalizării structurilor de vânzări, dar sunt posibile doar în prezența unor eforturi conjugate ale partenerilor europeni și celor români. Livrarea a 1.300 de unități fost un exercițiu logistic de amploare, încheiat în avans față de începerea anului școlar, conform angajamentului asumat, însă rețeaua Opel din toată țara merită felicitări pentru numeroase alte licitații în care atuurile tehnice și comerciale ale modelelor noastre au făcut diferența”, consideră Cristian Milea, Opel Country Director România. Motoarele creșterii sunt în principal modelele Movano și Combo, dar noul Vivaro începe la rândul său să se impună.

 

Opel Movano și-a stabilit supremația în segmentul său, cifrele la zi pentru 2015 indicând o pondere de 27,5% din volumul comercializat de întregul segment Van E în 2014 în România și nu mai puțin de 13,4% din totalul pieței de autovehicule comerciale ușoare de anul trecut. Trendul urmează evoluția din 2014, când a atins o cotă de piață de 9,17% din segment.

 

Aceeași direcție este urmată și de Combo, care aproape și-a mărit volumul de vânzări la aproape 160% în 2014 față de anul anterior, continuându-și și evoluția pozitivă în segment. În acest an, vânzările se situează deja la 7 luni la 150% din performanța totală a anului 2014, reprezentând totodată un avans până la o cotă de piață de peste 7% din segment în intervalul ianuarie – iulie 2015.

1.300 Movano, un șir întins de la Piața Unirii la Piața Presei Libere

Varianta de transport persoane este doar una dintre soluțiile pe care le aduce modelul Movano, un partener de muncă foarte versatil. Unitățile Opel Movano Trabus disponibile pentru debutul anului școlar de luni ar putea transporta simultan peste 20.000 de elevi, fiind livrate în varianta de pasageri de 16+1 locuri. Versiunea de caroserie este L3H2, ce are lungimea de peste 6 metri. Dacă ar fi aliniate, cele 1.300 de microbuze școală ar forma o coloană de peste 8 kilometri, adică s-ar întinde mai mult decât pe distanța de la Piața Unirii până la Piața Presei Libere, trecând prin Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf.

 

Acesta este însă un șir virtual, în realitate mașinile Opel se află la dispoziția a aproape 1.300 de localități din țară, de la Curtici sau Nădlac, în Arad, la Valea Seacă în Bacău, Izvoru Crișului în Cluj, Adamclisi în Constanța sau Ipotești, Suceava, furnizând transport confortabil în siguranță acolo unde acesta este esențial, pe drumul spre școală.

miercuri, 23 septembrie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel