Opel OnStar, KARL, Corsa OPC: o nouă dimensiune a ofensivei de produse

Opel OnStar, KARL, Corsa OPC: o nouă dimensiune a ofensivei de produse

Opel deschide calea pentru viitor oferind şi mai multe informaţii, servicii şi mai multă siguranţă la bordul autovehiculelor.

Opel OnStar, KARL, Corsa OPC: o nouă dimensiune a ofensivei de produse

  • Gata de lansarea pe piaţă: Opel OnStar le va oferi şoferilor servicii revoluţionare de mobilitate personală
  • Premiera mondială a modelului KARL: intrare atractivă în universul Opel, cu un preţ de sub 10.000 euro
  • Premiera mondială a Corsa OPC

Rüsselsheim/Geneva.  Opel deschide calea pentru viitor oferind şi mai multe informaţii, servicii şi mai multă siguranţă la bordul autovehiculelor. Producătorul din Rüsselsheim îşi prezintă serviciile de mobilitate personală oferite de Opel OnStar – după ce a anunţat deja intenţia de a aduce Opel OnStar în Europa anul trecut – la Salonul Auto Internaţional de la Geneva (Sala 2, standul 2231).

Opel va introduce pachetul complet ce include reţea mobilă de mare viteză şi numeroase servicii în gama sa de autoturisme. Noua dimensiune a ofensivei de produse Opel include, de asemenea, două premiere mondiale. Modelul KARL se află în centrul atenţiei cu combinaţia sa ideală între spaţiul generos şi dimensiunile compacte. Atrăgătorul autovehicul cu cinci uşi este perfect pentru clienţii atenţi la preţ care îşi doresc să combine utilizarea practică de zi cu zi cu confortul şi nivelul redus al consumului cu tehnologiile moderne. În schimb, al doilea debutant Opel are drept ţintă un cu totul alt public: Corsa OPC este vârful de lance dinamic al noii generaţii de modele Corsa.

Acesta impresionează prin puternicul său motor supraalimentat, prin manevrabilitatea dinamică şi aspectul sportiv. Autovehiculul cu o lungime de aproximativ patru metri este la fel de performant pe secţiunea Nordschleife a circuitului Nürburgring ca la utilizarea zilnică în jungla urbană.

„Am adus la Geneva cu două premiere mondiale şi serviciul nostru revoluţionar Opel OnStar”, a declarat CEO-ul Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. „Opel OnStar ne va permite să le asigurăm clienţilor conectivitatea cu mediul digital din jurul lor şi cel mai înalt nivel de siguranţă. În plus, ne vom extinde portofoliul de produse cu modelele KARL şi Corsa OPC. Ambele autovehicule sunt perfect adaptate la vremurile actuale, întrucât rezonează cu clienţii la nivel raţional şi emoţional. Autovehiculul de mici dimensiuni face apel la raţiune şi oferă plăcere la conducere, iar modelul de curse OPC va fi accesibil ca preţ. Acesta este Opel! Este ceea ce ne face puternici.”

Opel OnStar: mobilitate personală şi asistent de service

În a doua jumătate a lui 2015 va veni vremea să lansăm Opel OnStar în gama de autoturisme. Opel OnStar va reprezenta următorul pas pentru conectivitatea auto în Europa. În SUA, Canada, China şi Mexic, aproximativ şapte milioane de clienţi contează deja pe pachetul complet cu hotspot Wi-Fi şi numeroase servicii mobile şi de urgenţă. „Opel OnStar va face condusul mai sigur şi mai relaxant”, prognozează Dr. Karl-Thomas Neumann. Indiferent de urgenţa cu care se confruntă şoferul, Opel OnStar poate oferi asistenţă 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Va exista la dispoziţie în permanenţă un consilier, iar dacă airbagul se declanşează, Opel OnStar va fi activat automat.ta. Datele despre autovehicul precum presiunea în pneuri sau ciclul de viaţă al uleiului pot fi accesate prin aplicaţia Opel OnStar pentru smartphone. Încuierea/descuierea pot fi, de asemenea, controlate cu ajutorul aplicaţiei, iar dacă autovehiculul este furat, Opel OnStar va colabora cu poliţia pentru a-l localiza. Funcţia de diagnoză a autovehiculului este, de asemenea, foarte convenabilă: Opel OnStar va transmite un raport lunar cu cele mai importante date şi informaţii despre autovehicul. În plus, puteţi solicita în orice moment o diagnoză, prin apăsarea unui buton.

Odată cu introducerea Opel OnStar, fiecare autovehicul Opel va deveni şi un hotspot Wi-Fi mobil puternic. Pot fi conectate simultan până la şapte dispozitive mobile, fapt ce le permite pasagerilor să joace jocuri, să păstreze legătura cu familia şi prietenii prin reţelele de socializare, să vizioneze filme sau să privească la televizor. De asemenea, şoferul poate lucra în afara biroului atunci când mașina staţionează.

Compact, accesibil, sofisticat: micul Opel KARL face apel atât la suflet, cât şi la raţiune

Este ideal pentru clienţii atenţi la preţ: faceţi loc pentru noul Opel KARL. Pentru un preţ de bază de sub 10.500 de euro (9.500 euro preţ de vânzare recomandat inclusiv TVA în Germania), clienţii se pot aştepta la un autovehicul cu cinci uşi şi spaţiu pentru până la cinci persoane sau, opţional, un spaţiu de depozitare de 940 de litri, totul în doar 3,68 metri. Sunt disponibile trei niveluri de echipare şi zece culori diferite pentru caroserie. Urmând filozofia de design Opel, nou-venitul de la Rüsselsheim nu este doar atrăgător, ci impresionează şi prin ceea ce are la interior. Sub capotă, este echipat cu tehnologie de propulsie Opel de ultimă generaţie: noul motor 1.0 ECOTEC de 55 kW/75 cp. Motorul pe benzină cu trei cilindri şi cilindree de un litru, fabricat integral din aluminiu, în combinaţie cu o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză şi pachetul ecoFlex pot reduce consumul de carburant la 4,3 litri de benzină per 100 de kilometri în regim mixt, echivalentul unui nivel al emisiilor de CO2 de 99 de grame per kilometru.

Sunt disponibile trei niveluri de echipare şi zece culori diferite pentru caroserie. Urmând filozofia de design Opel, nou-venitul de la Rüsselsheim nu este doar atrăgător, ci impresionează şi prin ceea ce are la interior. Sub capotă, este echipat cu tehnologie de propulsie Opel de ultimă generaţie: noul motor 1.0 ECOTEC de 55 kW/75 cp. Motorul pe benzină cu trei cilindri şi cilindree de un litru, fabricat integral din aluminiu, în combinaţie cu o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză şi pachetul ecoFlex pot reduce consumul de carburant la 4,3 litri de benzină per 100 de kilometri în regim mixt, echivalentul unui nivel al emisiilor de CO2 de 99 de grame per kilometru.

În plus, KARL este echipat cu numeroase dotări de confort şi siguranţă la care clienţii nu se aşteaptă în această categorie de preţ. Sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulaţie integrat în camera video frontală este încă un element important de siguranţă, pe lângă asistentul la pornirea în rampă, dotare standard. La fel ca modelele ADAM şi Corsa, KARL oferă și modul CITY, care reduce efortul la efectuarea manevrelor de direcţie cu o apăsare de buton (începând cu nivelul de echipare Enjoy), facilitând semnificativ manevrarea în traficul aglomerat al oraşelor. Asistentul la parcare este, de asemenea, disponibil, iar tempomatul cu limitator de viteză este oferit standard începând cu nivelul de echipare Enjoy. Proiectoarele de ceaţă garantează o iluminare îmbunătăţită în condiţii meteorologice dificile, în timp ce funcţia de iluminare în viraje integrată asigură manevre de virare mai sigure pentru şofer şi ceilalţi participanţi la trafic. „Este un autovehicul matur care face apel şi la suflet, şi la raţiune”, a explicat CEO-ul Opel Grup.

Puternic, rapid, sportiv: noul Opel Corsa OPC este pasiune pură

Noul Opel Corsa OPC se pregăteşte pentru premiera sa mondială având în vedere piloţii sportivi experimentaţi. Păstrând tradiţia OPC, vârful de gamă Corsa de culoare albastru flash poate fi identificat imediat ca un membru veritabil al centrului de performanţă Opel. Scaunele performante Recaro, volanul îmbrăcat în piele, cu secţiunea inferioară plată, pedalele sport şi prizele de aer mari, capota distinctivă, ornamentele îndrăzneţe ale pragurilor laterale, spoilerul spate dominant şi sistemul de evacuare cu două ţevi de eşapament şi un difuzor în jurul acestora, toate indică puterea pe care noua generaţie a modelului Corsa OPC o poate oferi.

Cei 152 kW/207 cp abia aşteaptă să intre în acţiune. Unitatea OPC de 1,6 litri generează un cuplu maxim de 245 Nm, iar cu funcţia de amplificare sunt disponibili încă 35 Nm, atunci când este nevoie. Puterea OPC este transferată către roţile din faţă cu ajutorul unei transmisii cu şase trepte de viteză, care are curse de comutare scurte şi rapide. Astfel, noul Corsa OPC este propulsat de la zero la 100 km/h în doar 6,8 secunde. Autovehiculul poate atinge o viteză maximă de 230 km/h. Pentru a putea transfera puterea în cel mai bun mod posibil, inginerii Opel au făcut echipă cu specialiştii de la Koni pentru a dezvolta un şasiu care poate asigura o amortizare inovatoare.

Noua tehnologie de frecvenţă selectivă la amortizare (FSD) permite adaptarea forţelor de amortizare la frecvenţa autovehiculului, permiţând astfel asigurarea unui echilibru între atletismul fără compromisuri şi un nivel adecvat de confort. Şoferii experimentaţi pot chiar dezactiva complet sistemul ESP atunci când forţează limitele autovehiculului pe pista de cursa. Sistemul de evacuare cu două ţevi de eşapament Remus asigură fundalul sonor potrivit. „Modelele noastre OPC reprezintă vârful de lance dinamic al gamelor noastre de autovehicule. Noul Corsa OPC este exemplul perfect. Acesta arată de ce este capabil pe pista de curse şi în utilizarea de zi cu zi. Este atât de impresionant încât nu veţi mai dori să coborâţi de la bord. Tipic OPC – pur şi simplu pasiune pură,” a declarat Dr. Neumann.

joi, 2 aprilie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel