Un veritabil campion al economiei de carburant: noul Opel Corsa cu emisii de numai 82g de CO2/km

Un veritabil campion al economiei de carburant: noul Opel Corsa cu emisii de numai 82g de CO2/km

Noul Opel Corsa nu are numai un aspect foarte atractiv, ci este şi un veritabil campion al economiei de carburant.

Un veritabil campion al economiei de carburant: noul Opel Corsa cu emisii de numai 82g de CO2/km

  • Economic: motorul 1.3 CDTI ecoFLEX are un consum de doar 3,1 l/100 km, fiind încadrat în clasa de eficienţă A+
  • Confortabil: Easytronic 3.0 cu un consum extrem de redus de carburant şi schimbare lină a treptelor de viteze
  • Exemplar: noul Corsa este cel mai economic diesel de pe piaţă

Rüsselsheim.  Noul Opel Corsa nu are numai un aspect foarte atractiv, ci este şi un veritabil campion al economiei de carburant. Autovehiculul cu trei uşi echipat cu motorul 1.3 CDTI ecoFlex de 70 kW/95 cp cu sistem Start/Stop standard, recuperarea energiei la frânare şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare, în combinaţie cu noua transmisie Easytronic 3.0, poate reduce nivelul de emisii la 82 g de CO2/km.

opel-news_opel_13_cdti_384x216_72472Consumul exemplar de carburant de numai 3,1 l/100 km în regim mixt transformă noul Corsa în cel mai economic diesel în prezent pe piaţă. Campionul economiei de carburant va putea fi comandat la în Europa începând cu luna martie. „Transmisia manuală automatizată cu cinci trepte de viteză din dotarea noului Corsa este un adevărat punct de atracţie pentru clienţii sensibili la preţ, care vor să beneficieze de confortul oferit de o transmisie automată”, a declarat Peter Christian Küspert, Vicepreşedinte Vânzări şi Servicii Post-Vânzare Opel Group. „În combinaţie cu motorul diesel economic, autovehiculul de mici dimensiuni devine un maestru al eficienţei.

Prin urmare, este perfect pentru escapadele scurte la cumpărături în oraş, dar şi pentru călătorii pe distanţe mai lungi.

Economic: consum standard de carburant de numai 3,1 l/100 km cu emisii de 82 g de CO2/km 

Motorul diesel complet reproiectat, cu o putere de 70 kW/95 cp şi un cuplu maxim de 190 Nm la turaţii cuprinse între 1.750 şi 2.500 rpm, în combinaţie cu ultima generaţie de turbocompresor, asigură o forţă de propulsie şi o accelerare superioare, chiar şi la turaţii reduse, fiind în acelaşi timp şi extrem de silenţios. O pompă de apă, activată atunci când este necesar şi o pompă de ulei cu cilindree variabilă contribuie la obţinerea unor valori exemplare ale consumului de carburant şi emisiilor de CO2. Şi pneurile speciale cu rezistenţă redusă la rulare şi sistemul de recuperare a energiei la frânare Opel joacă un rol important în acest sens. Datorită acestor inovaţii, modelul Corsa cu trei uşi şi noua transmisie Easytronic 3.0 are un consum de carburant de numai 3.1 l/100 km şi un nivel de emisii de doar 82 de grame de CO2 per kilometru, cu trei grame mai puţin decât în cazul unei transmisii manuale cu cinci trepte de viteză (conform Regulamentului [CE] nr. 715/2007), încadrându-se astfel în clasa de eficienţă A+.

Easytronic 3.0: confort ridicat – consum redus de carburant

2Transmisia Easytronic 3.0 cu cinci trepte de viteză are o greutate mai mică şi o frecare internă mai redusă faţă de o transmisie automată convenţională. Aceasta combină avantajele oferite de o transmisie automată confortabilă cu eficienţa unei transmisii manuale. Easytronic 3.0 selectează automat treapta de viteză cea mai economică pe baza unei transmisii manuale optimizate pentru motoarele mai mici, asigurând deplasarea cu un consum redus de carburant. Transmisia automatizată este combinată cu tehnologia Start/Stop, care reduce suplimentar consumul de carburant, în special în traficul urban. Inginerii Opel au dezvoltat un mecanism special de roţi dinţate pentru transmisia automatizată.

Etajarea largă a transmisiei cu cinci trepte de viteză reduce turaţia motorului, de exemplu la deplasarea pe autostradă, la un zgomot plăcut. Mai mult, Easytronic 3.0 dispune, de asemenea, de un mod de deplasare la viteză mică similar celui oferit de o transmisie automată, pentru efectuarea manevrelor la viteză redusă. Transmisia are o funcţie specială de pornire pentru porniri rapide şi o accelerare sportivă.

Ultima generaţie a transmisiei Easytronic impresionează prin timpii scurţi de reacţie, schimbarea treptelor de viteză realizându-se mai rapid şi mai lin. Această optimizare a fost posibilă datorită noului dispozitiv de acţionare, senzorilor şi tehnologiei de comandă îmbunătăţite, precum şi transmisiei manuale de bază complet reproiectate. Pe lângă modul automat, cu un dispozitiv de acţionare electrohidraulic care preia operaţiunile de comutare şi ambreiere, Easytronic 3.0 oferă şi schimbarea manuală a treptelor prin acţiuni de tragere şi împingere ale manetei schimbătorului.

joi, 19 februarie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel