Viitorul clasei compacte: Noul Opel Astra și Opel OnStar

Viitorul clasei compacte: Noul Opel Astra și Opel OnStar

Noul Opel Astra va avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto Internaţional (IAA) de la Frankfurt, între 17 şi 27 septembrie.

Viitorul clasei compacte: Noul Opel Astra și Opel OnStar

  • La reprezentanţe începând din toamnă: premieră mondială pentru noua generaţie Astra
  • Conectivitate de top: asistentul personal de service şi conectivitate Opel OnStar
  • Integrarea smartphone-urilor: noile sisteme IntelliLink cu Apple CarPlay şi Android Auto
  • Acum 50 de ani: Opel prezenta modelul Kadett B
  • Acesta este Opel: experţi din numeroase departamente, prezenți în standul D09, Pavilionul 8.0

 

Rüsselsheim/Frankfurt.  Noul Opel Astra va avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto Internaţional (IAA) de la Frankfurt, între 17 şi 27 septembrie. Modelul reprezintă un avans considerabil pentru clasa compactă în materie de eficienţă, conectivitate şi funcţii premium, alături de un design nou, atletic.

 

Acoperind o suprafaţă de peste 3.300 de metri pătraţi,standul D09 Astra Galaxy din pavilionul 8.0 gravitează în jurul noii generaţii a modelului de succes al Opel. Modelul Astra, care a fost creat integral pornind de la o coală albă de hârtie, este propulsat exclusiv de motoare de ultimă generaţie. Include numeroase sisteme de siguranţă şi de asistenţă care se află pe primul loc sau îşi fac debutul în această clasă, cum ar fi sistemul revoluţionar de iluminare cu matrice cu LED-uri IntelliLux LED®, cu funcţie anti-orbire. Astra este şi primul model Opel nou echipat cu Opel OnStar, a doua atracţie principală în cadrul Salonului Auto Internaţional, chiar de la lansarea pe piaţă.

 

Asistentul personal de service şi conectivitate asigură o conectivitate optimă, în orice moment, precum şi o conducere mai relaxantă. În plus, noua generaţie a sistemului de infotainment IntelliLink prezintă în premieră două dispozitive noi, asigurând integrarea de top a smartphone-ului cu Apple CarPlay şi Android Auto.

 

„Modelul Astra conduce marca Opel într-o eră nouă. Cu doi ani în urmă am prezentat la Frankfurt conceptul vizionar Monza, care îmbină eficienţa pură cu o conectivitate complexă, unică. Acum prezentăm generaţia complet nouă de autovehicule Astra, care are deja multe dintre caracteristicile inovatoare ale conceptului. Noul Astra este mai eficient, mai uşor şi mai confortabil ca niciodată. Împreună cu Opel OnStar şi noua generaţie a sistemului IntelliLink, acesta duce clasa compactă pe un nivel superior în materie de conectivitate şi integrarea smartphone-ului. Vizitaţi-ne la Salonul Auto Internaţional şi exploraţi fascinanta Galaxie Astra împreună cu noi”, spune Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group.

 

Dar noul Astra nu va fi singurul exponat. Vizitatorii salonului auto vor putea vedea de aproape aproximativ 30 de autovehicule, etalate în cadrul standului spaţios al Opel. Celor care vor dori să cunoască mai bine marca Opel şi diversele sectoare de activitate ale acesteia le vor sta la dispoziţie experţii echipei de dezvoltare produse, precum şi cei de la instruire vocaţională, de la Centrul de informaţii clienţi, Opel Bank şi multe alte departamente, pentru a răspunde la întrebări şi a oferi informaţii. Opel a pregătit o altă atracţie specială în zilele dedicate publicului, prin prezenţa la stand a numeroşi oaspeţi renumiţi din cadrul campionatului german de fotbal, Bundesliga.

 

Un progres important în clasa compactă: noul Opel Astra

Mai uşor, cu consum mai mic şi în acelaşi timp oferind un confort superior: rolul de model pentru cea de-a unsprezecea generaţie de autovehicule Opel din clasa compactă l-a avut conceptul vizionar Monza, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2013. Fiecare componentă a acestuia reflectă eficienţa. Noul Astra transpune în mod substanţial această viziune în practică: în funcţie de model şi de nivelul de echipare, este mai uşor cu până la 200 de kilograme decât predecesorul său, în principal datorită arhitecturii complet noi a autovehiculului. Reducerea greutăţii are ca rezultat o agilitate şi un confort de conducere sporite. Noul Astra este mai distractiv de condus ca niciodată.

 

Gama de sisteme de propulsie pentru modelul Astra joacă, de asemenea un rol important în cadrul acestei experienţe îmbunătăţite de conducere: fiecare autovehicul Astra nou este echipat cu un membru al portofoliului complet nou de motoare, cu puteri între 70 kW/95 cp şi 147 kW/200 cp. Toate motoarele pe benzină şi diesel cu o cilindree de până la 1,6 litri combină cel mai înalt nivel de eficienţă cu reacţii excelente, o rulare uniformă şi un nivel de zgomot redus. Motorul turbo 1.4 ECOTEC cu injecţie directă, nou în totalitate, îşi face debutul în echiparea modelului Astra. Motorul cu patru cilindri, cu un design ce asigură reducerea greutăţii, integral din aluminiu, este disponibil cu o putere de 92 kW/125 cp sau de 110 kW/150 cp și asigură un cuplu maxim de până la 245 Nm.

 

În funcție de putere, consumul de carburant în regim mixt poate fi redus până la 4,9 litri la 100 km (114 g de CO2 pe km). Motorul turbo 1.0 ECOTEC cu injecţie directă şi trei cilindri, ce dezvoltă o putere de 77 kW/105 cp, este cea mai economică unitate din gama de motoare pe benzină, cu un consum de numai 4,2 litri per 100 km (96 g CO2/km). Iar toate versiunile motorului diesel silenţios 1.6 CDTI, cu puteri de 70 kW/95 cp, 81 kW/110 cp şi 100 kW/136 cp şi transmisie manuală cu 6 trepte de viteză au emisii de CO2sub 100 g/km, cu cel mai redus consum în momentul de faţă, de 3,4 litri per 100 kilometri şi emisii de 90 grame per kilometru.

 

În materie de stil, noul Astra este, de asemenea, expresia pură a eficienţei. Evoluția filozofiei de design Opel „Măiestria sculpturală întâlnește precizia germană” garantează că noul Astra va avea o înfățișare mai ușoară, mai atletică. La partea frontală, bara dublă a grilei radiatorului şi grila radiatorului cu design nou se integrează perfect în liniile clar definite ale farurilor cu matrice de LED-uri. Cel mai important motiv de design este montantul C divizat, care creează impresia de acoperiş plutitor. Având o lungime totală de 4,37 metri, noul model este mai scurt cu aproape 5 centimetri decât predecesorul său, iar înălţimea a fost redusă cu 2,5 centimetri, la 1,48 metri. Având un profil mai suplu, mai aerodinamic, versiunea deja standard a noului Astra are în mod curent un coeficient aerodinamic remarcabil, de 0,285.

 

Dimensiuni exterioare mai mici şi un interior mai spaţios: Inginerii de la Opel merită aprecieri pentru că au realizat cu succes acest lucru aproape imposibil. Pasagerii de pe locurile din spate se bucură de un spaţiu pentru picioare mai mare cu 35 de milimetri decât înainte. Postul de conducere reprezintă, de asemenea, eficienţa maximă: numărul de comutatoare rotative şi butoane a fost redus la minim şi funcţiile cele mai importante ale sistemului de infotainment au fost transferate ecranului tactil; caracterul ergonomic al comenzilor a rămas de excepţie, iar claritatea a fost îmbunătăţită semnificativ. Sistemul premiat de infotainment IntelliLink este amplasat în mijlocul consolei centrale, în locul în care şoferul vede perfect afişajul şi are un acces ideal la utilizarea acestuia.

 

Noul Astra este, de asemenea, un deschizător de drumuri în materie de conectivitate, de tehnologii pentru confort şi siguranţă: este primul model Opel nou care va fi disponibil încă de la lansare împreună cu asistentul personal de service şi conectivitate Opel OnStar. În plus, două versiuni noi ale sistemului IntelliLink îşi sărbătoresc debutul în cadrul noului Astra, facilitând integrarea de top a smartphone-ului via Apple CarPlay şi Android Auto. Iluminarea inteligentă cu matrice cu LED-uri IntelliLux LED®din dotarea noului Astra, care asigură în mod automat o iluminare optimă în faza lungă, fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi, reprezintă o noutate absolută şi o caracteristică de siguranţă complet nouă.

 

De asemenea, sunt disponibile numeroase sisteme de asistenţă inovatoare bazate pe ultima generaţie a camerei video frontale Opel Eye ce oferă o susţinere suplimentară pentru şofer: asistentul pentru recunoaşterea indicatoarelor rutiere, pentru o gamă mai extinsă şi cu acurateţe mai mare, asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie, acum cu o funcţie de corecţie automata a manevrării volanului, şi sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgenţă. Noua generaţie de scaune ergonomice premium, certificate AGR (Campania pentru un spate sănătos) asigură un confort  suplimentar datorită combinaţiei unice între funcţiile de reglare a suportului lateral, de masaj şi de memorare şi cea de ventilaţie.

 

Noul standard în materie de conducere relaxată şi conectivitate de top: Opel OnStar

Odată cu începutul erei noului Astra, Opel pătrunde, de asemenea, într-o eră nouă a conectivităţii autovehiculelor. Primele autovehicule echipate cu Opel OnStar  au început să circule pe şosele cu câteva zile în urmă. Asistentul personal de service şi conectivitate asigură o conducere mai confortabilă şi, în primul rând, mai relaxată. Sistemul revoluţionar este introdus treptat în cadrul gamei mărcii. Pentru început este lansat pe 13 pieţe europene, urmând ca mai multe să urmeze. Clienţii vor putea utiliza întregul portofoliu de servicii asigurat de Opel OnStar, inclusiv răspunsul automat la impact, serviciul de apelare de urgenţă disponibil non-stop, serviciul de asistenţă rutieră, asistenţa în cazul furtului autovehiculului şi conexiunea de mare viteză cu hotspot 4G LTE Wi-Fi, gratuit pe durata primelor 12 luni după înregistrare. Cu aceasta, Opel îşi confirmă încă o dată ambiţia de a pune tehnologiile premium la dispoziţia unui public mai larg.

 

Cu Opel OnStar şoferii pot contacta un consilier prin simpla apăsare a unui buton, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an. Opel OnStar identifică limba şoferului prin intermediul setărilor sistemului de infotainment al autovehiculului. Astfel, clientul este pus în contact direct cu un consilier OnStar care vorbeşte în mod fluent limba preferată a acestuia. Chiar atunci când nu se află la bordul autovehiculului, şoferii pot accesa datele despre acesta, îl pot localiza sau îl pot încuia şi descuia prin intermediul aplicaţiei myOpel pentru smartphone. Opel OnStar este doar un sistem de service şi de asistenţă de urgenţă, fără nicio funcţie de monitorizare. Prin apăsarea butonului de confidenţialitate, amplasarea curentă autovehiculului va fi ascunsă. Sistemul va anula automat funcţia de ascundere doar în cazul declanşării unui airbag, pentru serviciile de urgenţă, deoarece salvarea vieţilor are prioritate!

 

Inovaţii de acum 50 de ani: prezentarea în premieră la Salonul Auto Internaţional a Kadett B

Atât transpunerea viziunilor în realitate, cât şi punerea la dispoziţia unui public larg a unor tehnologii accesibile au o tradiţie lungă la Opel. Exact acum 50 de ani, cu o jumătate de secol înainte de premiera celui mai eficient Astra din toarte timpurile, Opel făcea senzaţie la Frankfurt cu un alt model revoluţionar. La Salonul Auto Internaţional din 1965, producătorul auto a prezentat strămoşul modelului Astra actual, Kadett B. Modelul a avut un succes răsunător. În anii care au urmat, de pe linia de asamblare au ieşit în total 2,6 milioane de unităţi, iar Rallye Kadett a devenit un învingător obişnuit în cadrul sportului cu motor.

 

Mașini şi mult mai mult: acesta este principiul fundamental la Opel

Noul Opel compact este atracţia principală în cadrul Galaxiei Astra de la Salonul Auto Internaţional. Dar vizitatorii pot, de asemenea, să obţină multe informaţii despre producătorul auto de la  Rüsselsheim la standul D09, pavilionul 8.0 al Opel. Opel sărbătoreşte anul acesta împlinirea a 150 de ani de instruire vocaţională: oricine doreşte să afle mai multe despre locuri de muncă şi oportunităţi profesionale în cadrul mărcii, se poate adresa specialiştilor din departament, din pavilionul 8.0 sau din zona „locuri de muncă şi oportunităţi profesionale la Salonul Auto Internaţional (IAA) 2015” a expoziţiei, pavilionul 4.0. În plus, alţi expozanţi din jurul Galaxiei Astra (standul D09) sunt Opel Bank, Închirieri Opel şi Asigurări auto Opel. Toate companiile private de închirieri de autovehicule pot afla mai multe despre CarUnity, o aplicaţie a Opel de utilizare în comun a autovehiculelor, iar specialiştii din cadrul programului „Autovehicule rulate Opel cu certificare”, OCUC, şi de la Centrul de informaţii clienţi sunt prezenţi, de asemenea, la Salonul Auto Internaţional (IAA). Pentru toţi cei care doresc să păstreze suveniruri personale cu marca Opel, magazinele Opel oferă o gamă largă de produse, de la minimodele la tricouri.

miercuri, 23 septembrie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel