Noul Opel Corsa OPC: a cincea generaţie de atleţi

Noul Opel Corsa OPC: a cincea generaţie de atleţi

Indiferent dacă se află pe pista Green Hell sau în jungla urbană, noul Opel Corsa OPC se află în largul său pe orice tip de teren.

Noul Opel Corsa OPC: a cincea generaţie de atleţi

  • Puternic: motor turbo de 1,6 litri cu putere de 152 kW/207 cp şi cuplu de 280 Nm
  • Rapid: accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,9 secunde, viteza maximă este de 230 km/h
  • Uimitor: testat pe circuitul Nürburgring, aspect veritabil sportiv, cu pachet performance
  • În curând: premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva la începutul lunii martie

Rüsselsheim. Indiferent dacă se află pe pista Green Hell sau în jungla urbană, noul Opel Corsa OPC se află în largul său pe orice tip de teren.

Fie că vă aflaţi pe circuitul Nürburgring sau vă deplasaţi la o oră de vârf în trafic, cel mai rapid membru al noii generaţii a modelului Corsa combină atletismul dus la extrem cu o remarcabilă abilitate de a face faţă utilizării de zi cu zi. Acest autovehicul energic cu o lungime de aproximativ patru metri impresionează prin motorul său supraalimentat ce generează un cuplu mare, prin agilitatea la manevrare şi nu în ultimul rând prin aspectul său veritabil sportiv. Cu toate acestea, nici interiorul spaţios, binecunoscut la modelul Corsa, nici confortul superior nu au avut de suferit. Corsa OPC este atletul micii familii de autovehicule şi va avea premiera mondială la următorul Salon Auto de la Geneva (5-15 martie 2015).

„Modelele noastre OPC reprezintă vârful de lance dinamic al gamelor noastre de autovehicule. Acestea reflectă tradiţia sportivă a Opel şi întruchipează ingineria germană, designul emoţionant şi dinamica de conducere distinctă. Noul Corsa OPC dovedeşte cât de sus au ridicat ştacheta inginerii în segmentul autovehiculelor sportive de mici dimensiuni. El arată ce poate pe drumuri de munte cu serpentine şi chiar pe pista de curse. Este atât de distractiv încât nu veţi mai dori să coborâţi de la bord. Tipic OPC – pasiune pură,” a declarat entuziasmat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel Group, după ce a terminat ultimele ture rapide de calibrare ale noului Corsa OPC la Centrul de testare Opel din Dudenhofen.

Design OPC: prezență puternică

Păstrând tradiţia OPC, vârful de gamă Corsa poate fi imediat identificat ca un membru veritabil al Opel Performance Center (Centrul de Performanţă Opel) – Rüsselsheim. Pe lângă noua vopsea albastru flash disponibilă exclusiv pentru modelul OPC, Corsa se poate mândri şi cu un nou design al părţii frontale, cu prize de aer mari noi. Deschiderile de sub faruri marcate de cadre din aluminiu creează o legătură specială cu fratele sportiv mai mare al Corsa OPC, modelul Astra OPC. Pe faţa capotei distinctive se află o uşoară adâncitură, care îi conferă în plus modelului Corsa OPC o notă vizuală de agilitate. Părţile laterale au forme dinamice, iar ornamentele îndrăzneţe ale pragurilor laterale creează conexiunea adecvată cu partea din spate.

Designul sportiv fără compromisuri al modelului Corsa OPC se continuă atunci când este privit din spate. Spoilerul montat pe hayon este disponibil în două variante, un spoiler spate subtil oferit standard şi unul mult mai expansiv, care asigură o deportanţă şi mai mare pe puntea spate. Sistemul de evacuare Remus cu două ţevi de eşapament şi un difuzor în jurul acestora adaugă note sportive suplimentare, atât vizuale cât şi sonore, care devin evidente odată ce apăsaţi pedala de acceleraţie. Interiorul creează, de asemenea, o ambianţă sportivă. Scaunele performante Recaro, care le asigură pasagerilor susţinere laterală optimă, chiar şi în cea mai solicitantă succesiune de viraje, ies în evidenţă.

Volanul îmbrăcat în piele, cu secţiune inferioară plată, măciulia schimbătorului OPC şi pedalele sport, împreună cu instrumentele caracteristice din configuraţia OPC completează interiorul. În plus, şoferii vor beneficia în continuare de conectivitatea remarcabilă. Sistemul de infotainment IntelliLink al Opel va fi disponibil opţional pentru a aduce la bordul Corsa OPC universul smartphone-urilor Apple iOS şi Android.

1.6 Turbo ECOTEC: 207 cp şi până la 280 Nm

Sub capotă, motorul pe benzină supraalimentat de 152 kW/207 cp al noii generații Corsa OPC abia aşteaptă să intre în acţiune. Motorul OPC de 1,6 litri generează un cuplu maxim de 245 Nm între 1.900 şi 5.800 rpm, iar cu funcţia de amplificare sunt disponibili încă 35 Nm, atunci când este nevoie. Puterea OPC este transferată către roţile din faţă cu ajutorul unei transmisii cu şase trepte de viteză, care are curse de comutare scurte şi rapide. Astfel, noul Corsa OPC ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 6,9 secunde. Autovehiculul poate atinge o viteză maximă de 230 km/h. În ciuda veleităților sportive, consumul de carburant atinge un nivel respectabil de 7,5 litri la 100 kilometri în regim mixt, rezultând emisii de CO2 de 174 g/km.

Şasiu sport FSD: mereu pe frecvenţa potrivită

Pentru a transfera puterea pe drum în cel mai bun mod posibil, inginerii Opel au făcut echipă cu specialişti de la Koni pentru a dezvolta un şasiu cu amortizare inovatoare.

Noua tehnologie de frecvenţă selectivă la amortizare (FSD) permite forțelor amortizoare să se adapteze la frecvența mașinii, permițând un echilibru între sportivitate și un nivel adecvat de confort. Și celelalte componente ale șasiului au fost calibrate în consecință. Corsa OPC este mai joasă cu 10 milimetri faţă de fraţii săi de gamă. Un sistem electronic de stabilitate de ultimă generație permite selectarea mai multor moduri de funcționare pentru ESP și controlul tracțiunii (TC). În modul Competiție, de exemplu, controlul tracțiunii nu este activ, în timp ce ESP-ul acorsă Corsa OPC o zonă mai mare de manevră. Șoferii experimentați pot chiar dezactiva complet ESP atunci când vor să împingă mașina la limită pe pista de curse.

De asemenea, sistemul de direcţie a fost optimizat. Acesta reacţionează mai rapid şi mai precis şi le oferă şoferilor OPC un feedback mult mai bun. Pneurile de înaltă performanţă Michelin 215/45 R17 sunt disponibile standard şi asigură o aderenţă perfectă. Pe puntea faţă se poate observa un sistem de frânare optimizat pentru OPC cu discuri de frână de 308 milimetri.

Pachet performance: spirit de curse veritabil pentru utilizare pe şosele

Şoferii care îşi doresc chiar mai mult spirit sportiv pot apela la pachetul performance. Acesta include un diferenţial mecanic multi-disc produs de Drexler, jante de 18 inch cu pneuri Michelin cu aderenţă sporită şi o configuraţie şi mai sportivă a şasiului. În plus, Corsa OPC cu pachetul performance include sistemul de frânare Brembo de înaltă performanţă cu discuri de frână de 330 milimetri pe puntea faţă care asigură o decelerare optimă. Cu ajutorul pachetului performance, Corsa OPC devine un atlet veritabil care poate face faţă atât solicitărilor junglei urbane, cât şi celor de pe pista Green Hell: deși știu că noul Corsa OPC va petrece ceva timp în traficul din oraș, inginerii s-au asigurat prin testele normale de de circuitul Nürburgring Nordschleife că poate face față celei mai dure piste de curse din lume.

joi, 19 februarie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel