OFENSIVA OPEL ÎN MATERIE DE MOTOARE: NOUL CENTRU PENTRU SISTEME DE PROPULSIE

OFENSIVA OPEL ÎN MATERIE DE MOTOARE: NOUL CENTRU PENTRU SISTEME DE PROPULSIE

Rüsselsheim. Opel investeşte în sistemele de propulsie ale viitorului. Pentru construirea noului centru ultra-modern de dezvoltare şi testare...

OFENSIVA OPEL ÎN MATERIE DE MOTOARE: NOUL CENTRU PENTRU SISTEME DE PROPULSIE

  • O clădire pentru testare şi inginerie cu şapte etaje pentru sistemele de propulsie ale viitorului
  • Investiţia de 210 milioane de euro de la Rüsselsheim se desfăşoară conform planului
  • Dan Nicholson, lider al diviziei de dezvoltare a sistemelor de propulsie GM, subliniază responsabilitatea globală

 

Rüsselsheim.  Opel investeşte în sistemele de propulsie ale viitorului. Pentru construirea noului centru ultra-modern de dezvoltare şi testare a sistemelor de propulsie eficiente din Rüsselsheim a fost alocată suma de 210 milioane de euro. Construcţia decurge conform planului: ceremonia de finalizare a lucrărilor de structură a avut loc astăzi, iar centrul va fi inaugurat în 2017.

 

Alături de Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group şi Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, directorul comitetului de întreprindere, la ceremonie a participat şi Dan Nicholson, liderul diviziei de dezvoltare a sistemelor de propulsie GM şi vicepreşedinte al departamentului internaţional de sisteme de propulsie. Primarul oraşului Rüsselsheim, Patrick Burghardt, a fost, de asemenea, prezent printre invitaţi atunci când Sascha Göbel, reprezentantul companiei responsabile cu construcţia, a rostit discursul tradiţional de finalizare a lucrărilor de structură.

 

Dr. Karl-Thomas Neumann a subliniat importanţa acestei investiţii pentru viitorul mărcii. „Ne luăm în serios responsabilitatea faţă de protecţia climei şi a mediului şi suntem pe cale să ne îndeplinim obiectivul privind emisiile de CO2 pentru 2020. Noul centru pentru sisteme de propulsie va eficientiza şi mai mult munca noastră. Va consolida nu doar zona Rüsselsheim, ci şi întreaga reţea de dezvoltare GM, iar astfel ne vom asigura că Opel va continua să fie un pionier în materie de propulsie ecologică.”

 

„Centrul pentru sisteme de propulsie este o investiţie strategică extrem de importantă pentru companie. GM a luat decizia de a construi acest centru la Rüsselsheim pentru un motiv foarte bine întemeiat: aici rezidă răspunderea pentru motoarele pe benzină de dimensiuni mici şi medii. Recunoaştem astfel performanţa şi cunoştinţele tehnice ale inginerilor Opel de înaltă calificare”, a adăugat Dan Nicholson. Schäfer-Klug, directorul comitetului de întreprindere, a adăugat: „Negocierile pentru contractul colectiv de muncă Opel au stat la baza deciziei de a investi în noul centru pentru sisteme de propulsie de aici, din Rüsselsheim. Acesta securizează şi extinde gradul de angajare a forţei de muncă în centrul de dezvoltare.

 

Aşa că sunt foarte bucuros să particip astăzi la ceremonia de finalizare a lucrărilor de structură.”

 

„Noul centru pentru sisteme de propulsie va spori importanţa de excepţie a Centrului Internaţional de Dezvoltare Tehnologică pentru uzina din Rüsselsheim şi competenţa considerabilă a companiei Opel în domeniul cercetării şi dezvoltării. Dar dincolo de toate acestea, Rüsselsheim este sinonim cu tehnologii inovatoare şi concepte avangardiste”, a declarat Patrick Burghardt, primarul oraşului Rüsselsheim.

 

Pe lângă atelier şi clădirea de birouri, noul complex va include trei aripi cu bancuri de testare şi un centru tehnic. Suprafaţa totală a construcţiei este de aproximativ 36.000 de metri pătraţi. Noul centru va include, printre altele, 43 de bancuri de testare a performanţelor de ultimă generaţie.

 

Ceremonia de începere a lucrărilor a avut loc vara trecută şi de atunci s-au desfăşurat lucrări de construcţie cu o durată de 180.000 de ore, fără accidente.

 

Noul complex reprezintă o parte din investiţia de 230 de milioane de euro în noi facilităţi de testare şi inginerie în cadrul Centrului Internaţional de Dezvoltare Tehnologică şi al centrului de testare de la Rodgau-Dudenhofen. Partea leului, suma de 210 milioane de euro, o constituie investiţia de la uzina din Rüsselsheim. Complexul va acoperi o zonă de aproximativ 13.000 mp la sud de calea ferată şi la vest de Portalul 45 din Rüsselsheim, paralel cu Rugbyring. Aceasta este cea mai mare investiţie în construcţii din Rüsselsheim de la deschiderea noii uzine de producţie din 2002.

 

Complexul este inclus în reţeaua globală de proiectare a Organizaţiei Sisteme de Propulsie din cadrul GM. Ca urmare a software-ului şi metodelor de testare sincronizate la nivel internaţional, rezultatele pot fi analizate şi implementate în mod optim.

marți, 2 iunie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel