Opel câştigă prestigiosul premiu pentru logistică „VDA 2015”

Opel câştigă prestigiosul premiu pentru logistică „VDA 2015”

Opel a fost încă o dată recunoscut pentru forţa sa inovatoare. La ediţia a treia a Forum Automotive Logistics din Leipzig, preşedintele juriului...

Opel câştigă prestigiosul premiu pentru logistică „VDA 2015”

Rüsselsheim/Leipzig.  Opel a fost încă o dată recunoscut pentru forţa sa inovatoare. La ediţia a treia a Forum Automotive Logistics din Leipzig, preşedintele juriului, Prof. Dr. Wolfgang Stölzle, i-a prezentat lui Michael Scholl, directorul lanţului de aprovizionare Opel, Premiul pentru logistică VDA 2015. Este a opta oară când Asociaţia Industriei Auto din Germania (VDA) a oferit premiul unei companii pentru sistemul său de logistică inteligent, care poate servi drept model pentru alţi jucători din industria auto.

„Sistemul ne ajută să îndeplinim la timp cerinţele clienţilor, rămânând în acelaşi timp flexibili. De asemenea, ne permite să optimizăm lanţul valoric şi programul de producţie. Putem reacţiona în mod rapid şi flexibil la condiţiile în schimbare, menţinând în acelaşi timp o transparenţă completă,” a declarat Michael Scholl, directorul lanţului de aprovizionare Opel, la ceremonia de premiere din Leipzig. Comenzile de autovehicule şi aprovizionarea cu materiale sunt cele două domenii de lucru centrale pentru experţii în logistică din industria auto. Opel a reuşit să creeze o legătură strânsă între cele două domenii, atât la nivel organizaţional, cât şi procedural.

Cea mai importantă caracteristică a noului sistem este controlarea simultană, în timp real a comenzilor de autovehicule sosite pentru uzinele de producţie prin evaluarea disponibilităţii materialelor, în special din reţeaua de furnizori de materiale de peste mări. Astfel, planificarea comenzilor nu mai este secvenţială, ci este în schimb integrată. De asemenea, acest lucru permite Opel să reacţioneze mai rapid la condiţiile aflate în schimbare.

„Această soluţie inovatoare este o dovadă în plus a abordării `change your mind´ de la Opel și că oamenii sunt dispuşi să schimbăm cultura organizaţională. Am modificat structurile organizaționale şi, datorită unei echipe interdisciplinare, am introdus un sistem care permite o flexibilitate remarcabilă, în beneficiul clienţilor”, a afirmat Katherine Worthen, vicepreşedinte lanţ de aprovizionare şi achiziţii Opel Group GmbH.

Noul sistem oferă nenumărate avantaje precum transparenţă, flexibilitate, stocuri reduse de materiale şi reducerea transporturilor de materiale speciale, printre altele. Şi clientul beneficiază de pe urma acestui sistem, deoarece datele de livrare a autovehiculelor pot fi respectate cu un nivel şi mai mare de precizie.

Sistemul a fost dezvoltat de o echipă interdisciplinară din cadrul Opel, incluzând experţi în logistică, managementul materialelor, managementul comenzilor şi IT, în colaborare cu furnizorul de servicii IT Flexis AG din Stuttgart. Acesta permite efectuarea unei prognoze pe 40 de săptămâni şi ia în considerare aproximativ 45.000 de piese pentru 20 de modele Opel, fabricate în şapte uzine europene.

joi, 19 februarie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel