Opel Vivaro Surf Concept: Van lifestyle pentru sport și recreere

Opel Vivaro Surf Concept: Van lifestyle pentru sport și recreere

Rüsselsheim/Frankfurt. Opel Vivaro este orientat acum spre lifestyle. La un an de la lansarea noii generaţii a autovehiculului comercial uşor de dimensiuni medii, care a fost comandat în aproximativ 90.000 de unităţi până în prezent, Opel va prezenta în premieră Vivaro Surf Concept.

Opel Vivaro Surf Concept: Van lifestyle pentru sport și recreere

  • Versatil: premiera mondială a versiunii pentru transport de pasageri Vivaro orientate spre recreere
  • Perfect ca senzaţie şi aspect: caroserie în două nuanţe, elemente din piele la interior
  • Spaţios: spaţiu pentru până la şase persoane şi pentru echipamente de mari dimensiuni
  • Puternic: motorul 1.6 BiTurbo CDTI de 103 kW/140 cp, cu un cuplu de 340 Nm
  • Inteligent: suspensia pneumatică reduce înălţimea autovehiculului la 1,90 m
  • Confortabil: dotări premium cu detalii practice şi inovatoare

 

Rüsselsheim/Frankfurt.  Opel Vivaro este orientat acum spre lifestyle. La un an de la lansarea noii generaţii a autovehiculului comercial uşor de dimensiuni medii, care a fost comandat în aproximativ 90.000 de unităţi până în prezent, Opel va prezenta în premieră Vivaro Surf Concept. Versiunea elegantă pentru transport de pasageri este ideală pentru activităţile sportive. Opel Vivaro Surf Concept poate transporta fără probleme 5 – 6 pasageri (în funcţie de configuraţia scaunelor), dar şi echipamente sportive şi de fitness. Furgonul CrewCab spaţios demonstrează cum pot fi combinate capacităţile excelente de încărcare cu nivelul ridicat de confort şi designul elegant.

 

Şi un detaliu deosebit de practic: autovehiculul oferă un spaţiu de încărcare separat de 3,2 m3 sau 4,0 m3 pentru versiunea cu ampatament lung. Astfel, Opel Vivaro Surf Concept este ideal pentru transportul ustensilelor ude sau murdare după o călătorie la plajă sau la munte, fără a deranja ocupanţii autovehiculului. Prima ediţie a acestui autovehicul modern destinat activităţilor sportive şi de recreere va fi prezentată în premieră la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt (17 – 27 septembrie). Acesta va fi expus la standul D09 al Opel, hala 8.0.

 

„Vivaro Surf Concept este autovehiculul ideal pentru familiile sau grupurile mari de prieteni. Conceptul care este aproape de intrarea în producţia de serie oferă spaţiu pentru până la şase pasageri în versiunea CrewCab. În spatele celui de-al doilea rând de scaune există un spaţiu mare de depozitare, cu numeroase funcţii practice. Eleganţa furgonului spaţios se reflectă în detaliile sportive la exterior şi numeroasele funcţii de confort, alături de sistemul ultramodern IntelliLink la interior. Vivaro Surf Concept este alternativa perfectă pentru cei care au nevoie de mai mult decât o mașină de pasageri, dar care nu vor să facă niciun compromis în materie de confort”, a afirmat Steffen Raschig, Director Autovehicule Comerciale Opel/Vauxhall.

Până la şase pasageri şi un spaţiu mare de depozitare: stil pentru distracţie maximă

Modelul Vivaro Surf Concept, care este aproape de intrarea în producţia de serie, atrage toate privirile prin vopseaua şi foliile strălucitoare maro cupru şi alb. Jantele Irmscher personalizate din aliaj de 17” accentuează aspectul sportiv şi elegant al autovehiculului. Totuşi, van-ul orientat spre lifestyle arată de ce este în stare atunci când sunt deschise portierele sau hayonul – manual sau prin funcţia de deschidere fără cheie. Vivaro Surf Concept poate transporta o încărcătură mare. Spaţiul de depozitare al autovehiculului de transport de 5 m, cu o masă totală maximă admisă de până la 2,9 t poate satisface toate aşteptările, fie pentru transportul echipamentelor de schi sau snowboard, al plăcilor de surf sau al bicicletelor.

 

În plus, acesta dă dovadă şi de o eleganţă practică: podeaua spaţiului de depozitare este prevăzută cu un nou sistem de şine; întreaga lăţime de sub cel de-al doilea rând de scaune este utilizată pentru o cutie de depozitare a ustensilelor mici. Interiorul proiectat de specialiştii de la Snoeks Automotive se caracterizează printr-o atmosferă plăcută creată de lumina albastră integrată în pereţii laterali şi capitonajul plafonului Cei care nu se pot decide între o călătorie la mare sau un tur ciclist le pot face pe amândouă: Vivaro Surf Concept are pe acoperiş un suport special pentru placa de surf, astfel încât pasionaţii de surf vor putea pleca în vacanţă cu placa lor preferată.

IntelliLink, sistemul de asistenţă la parcare şi funcţia de încălzire a scaunelor: confort specific autoturismelor

Compartimentul pentru pasageri este prevăzut cu echipamente elegante şi, mai presus de toate, utile: Pachetul Irmscher Tourer, disponibil deja pentru versiunea Vivaro standard, cu pielea fină de culoare neagră şi cusăturile argintii contrastante de pe panourile laterale, planşa de bord şi schimbătorul de viteză, îi conferă modelului Vivaro Surf Concept un aer sofisticat de autoturism. Covoraşele din velur de cea mai înaltă calitate adaugă interiorului Vivaro un plus de confort şi reduc considerabil nivelul de zgomot datorită întăriturilor din velur. Noul sistem automat de climatizare asigură o temperatură ideală în interior. Van-ul orientat spre lifestyle este echipat opţional şi cu un sistem de încălzire la parcare.

 

În plus, accesul pasagerilor de pe al doilea rând de scaune este facilitat de uşile glisante de pe cele două părţi ale autovehiculului.

 

Mai mult, şoferii modelului Vivaro Surf Concept beneficiază de numeroase opţiuni de siguranţă, asistenţă şi infotainment. Senzorii de luminozitate şi de ploaie, alături de luminile de ceaţă asigură o vizibilitate excelentă. Luminile diurne utilizează LED-urile cu consum energetic redus. Oglinzile exterioare cu acţionare electrică şi scaunele şoferului şi pasagerului din faţă sunt încălzite. Sistemul de asistenţă la parcare cu cameră video pentru marşarier previne zgârieturile nedorite la efectuarea manevrelor, iar limitatorul de viteză se asigură că viteza selectată de şofer nu este depăşită.

 

Ultima versiune a sistemului Navi 50 IntelliLink îi oferă şoferului acces la informaţii din trafic, pentru a evita traseele aglomerate. Sistemul de infotainment este echipat cu TMC (canal pentru primirea mesajelor din trafic), modul hands-free, streaming audio via Bluetooth şi hărţi pentru ţările europene. Operarea se face prin ecranul tactil de 7” sau prin sistemul de comandă vocală Siri Eyes Free. Posturile de radio online, cărţile audio, Facebook, Twitter şi multe altele pot fi accesate prin intermediul aplicaţiei aha®. Vivaro Surf Concept este prevăzut şi cu un Hotspot Wi-Fi pentru o conexiune stabilă şi rapidă.

Pregătit pentru producţia de serie cu motor puternic şi suspensia pneumatică

Sub capotă se află tehnologie ultramodernă, inclusiv un motor BiTurbo CDTI de 103 kW/140 cp.

Acesta generează un cuplu de 340 Nm şi propulsează autovehiculul Vivaro Surf Concept până la o viteză maximă de 180 km/h. Versiunea ecoFLEX cu sistem Start/Stop consumă doar 6,1 l de motorină la 100 km, echivalentul unor emisii de 160 g de CO2/km (valori preliminare). Prin urmare, Opel Vivaro Surf Concept nu este doar un autovehicul extravagant, ci şi unul extrem de economic. La sporirea nivelului de confort contribuie şi sistemul de suspensie. Suspensia pneumatică de pe puntea spate compensează toate denivelările de pe carosabil, pentru o călătorie confortabilă; în plus, în combinație cu arcurile reduse, aceasta reduce înălţimea autovehiculului cu circa 7 cm până la 1,90 m, permiţând Vivaro Surf Concept să pătrundă în majoritatea parcărilor auto supraetajate.

 

Autovehiculul Opel Vivaro Surf Concept spaţios şi confortabil va fi prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt şi poate intra în curând în producţia de serie ca „Ediţie limitată”.

miercuri, 23 septembrie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel