Premieră europeană: Opel OnStar va stabili noi standarde în materie de siguranţa autovehiculelor şi conectivitate

Premieră europeană: Opel OnStar va stabili noi standarde în materie de siguranţa autovehiculelor şi conectivitate

Oare se pot înşela peste şapte milioane de clienţi fericiţi din S.U.A., Canada, China şi Mexic?

Premieră europeană: Opel OnStar va stabili noi standarde în materie de siguranţa autovehiculelor şi conectivitate

 • Opel OnStar va fi lansat pe 13 pieţe europene în acest an
 • După detectarea unui impact, ocupanților autovehiculului li se face automat legătura cu un specialist în situații de urgență
 • Alte caracteristici principale: hotspot 4G LTE Wi-Fi, asistență în cazul furtului autovehiculului, aplicaţia pentru smartphone
 • Perioadă de probă gratuită: Opel OnStar şi Wi-Fi gratuit timp de 12 luni

Rüsselsheim/Geneva.  Oare se pot înşela peste şapte milioane de clienţi fericiţi din S.U.A., Canada, China şi Mexic? Răspunsul fără echivoc al Opel, rostit tare şi răspicat la ediţia cu numărul 85 a Salonului Auto Internaţional de la Geneva este nu. Astfel, producătorul de la Rüsselsheim va lansa Opel OnStar, noul asistent de service şi mobilitate, în gama de autoturisme a companiei, acest urmând să fie disponibil din august 2015. Primul val al lansării Opel OnStar va cuprinde 13 pieţe europene, urmate de altele.

Ca urmare a ambiţiei companiei de a pune tehnologii premium la dispoziţia unui public mai larg, clienţii vor putea utiliza gratuit întregul portofoliu de servicii oferit de Opel OnStar, precum şi hotspot-ul Wi-Fi de mare viteză, pe durata primelor 12 luni după înregistrare. „Conectivitatea este unul dintre punctele de atracţie ale Opel, fapt dovedit de IntelliLink, sistemul nostru de infotainment premiat. Opel OnStar, pentru care am primit deja un premiu la categoria «Autovehicul conectat», este încă o dovadă a faptului că dorim să oferim inovaţii revoluţionare în materie de conectivitate pentru un public mai mare”, a declarat CEO-ul Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann.

„Opel OnStar este o tehnologie revoluţionară: va adăuga un alt nivel de siguranţă autovehiculelor noastre şi, în acelaşi timp, va face condusul mai confortabil. Dialogul direct cu clienţii noştri va crea legături mai puternice cu marca. Iar aceasta va convinge şi mai mulţi cumpărători că Opel este alegerea potrivită.”

Conexiune 4G LTE cu hotspot Wi-Fi

Conexiunea 4G LTE integrată dispune de viteze de transfer mobil de date de până la 10 ori mai mari decât în cazul tehnologiilor 3G, timpi de răspuns optimizaţi şi capacitatea de a susţine în mod simultan conexiuni de voce şi de date, facilitând astfel progresul unei game largi de funcţii de comunicaţii la bordul autovehiculului şi de sisteme de divertisment. Conexiunea 4G LTE permite asigurarea unui hotspot Wi-Fi, cu care pot fi conectate până la şapte dispozitive din autovehicul şi din jurul acestuia.

Pasagerii vor putea să păstreze legătura cu familia şi prietenii prin reţelele de socializare, să joace jocuri, să vizioneze filme, să privească la televizor prin intermediul aplicaţiei lor preferate sau să lucreze atunci când nu se află la birou. Structura 4G LTE integrată este proiectată special pentru utilizarea la bordul autovehiculelor, întrucât este încorporată în sistemul electric al acestora, incluzând o antenă exterioară pentru a maximiza acoperirea şi conectivitatea. Pentru a utiliza serviciile conectate, clienţii nu vor avea nevoie de un smartphone. Iniţial, conexiunea 4G LTE va fi lansată pe trei pieţe, Germania, Marea Britanie şi Olanda, celelalte ţări urmând să se alăture ulterior.

Salvează vieţi 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămânâ

Pe lângă funcţiile de divertisment şi instrumentele de lucru, Opel OnStar va interveni şi în caz de urgenţă şi poate chiar salva vieţi, indiferent dacă cereţi ajutor sau nu. Dacă se declanşează un airbag, Opel OnStar va fi alertat automat. Apoi, un consilier va contacta autovehiculul pentru a determina dacă este nevoie de ajutor. Dacă nu se primeşte niciun răspuns, agenţii de intervenţie în caz de urgenţă sunt trimişi imediat în locul exact unde se află autovehiculul. Consilierii OnStar de la centrul de servicii de înaltă tehnologie Opel OnStar din Luton, Anglia, sunt disponibili non-stop, tot timpul anului. Butoanele Opel OnStar vor fi amplasate în consola din plafon sau, la anumite modele de autovehicule, în oglinda retrovizoare. În plus, noul sistem include şi servicii de asistenţă rutieră.

Conexiune de la distanţă cu Opel OnStar – aplicaţia pentru smartphone

Deţinătorii unui smartphone se vor putea conecta de la distanţă la propriul autovehicul, cu o aplicaţie pentru smartphone. Aceasta le va permite:

 • Să contacteze OnStar de oriunde
 • Să apeleze date importante despre autovehicul, precum ciclul de viaţă al uleiului sau presiunea în pneuri
 • Încuierea sau descuierea de la distanţă a autovehiculului
 • Localizarea online a autovehiculului
 • Acţionarea claxonului şi a farurilor
 • Descărcarea rapidă a destinaţiilor în sistemul de navigaţie de la bord
 • Gestionarea facilă a setărilor pentru hotspot Wi-Fi integrate în autovehicul

Recuperarea rapidă a autovehiculului

În plus, Opel OnStar va ajuta proprietarii de autovehicule şi poliţia în cazul furtului unui autovehicul dotat cu acest sistem. Asistența în cazul furtului autovehiculului va permite Opel OnStar să colaboreze îndeaproape cu agenţiile de aplicare a legii, pentru a asigura recuperarea rapidă şi în siguranţă a autovehiculului şi returnarea acestuia către proprietarul de drept. Blocarea pornirii de la distanţă va permite Opel OnStar să trimită de la distanţă un semnal către autovehicul care să blocheaze pornirea motorului odată ce a fost raportat furtul.

Informare prin diagnoză lunară

De asemenea, Opel OnStar le poate transmite abonaţilor un e-mail lunar cu Diagnoza autovehiculului, care cuprinde cele mai importante informaţii şi date despre autovehicul. În plus, se poate solicita în orice moment efectuarea unei diagnoze, prin apăsarea unui buton, fapt ce poate oferi linişte înainte de a porni într-o călătorie mai lungă.

Clienţii europeni deţin în totalitate controlul

Abonaţii Opel OnStar din Europa vor deţine în totalitate controlul asupra datelor lor şi a serviciilor OnStar de care beneficiază. Înainte de activarea serviciilor, aceştia vor trebui să fie de acord cu termenii şi condiţiile aferente. În plus, vor putea să aleagă dacă doresc să dezvăluie locul în care se află. Prin apăsarea butonului de confidenţialitate, amplasarea autovehiculului va fi ascunsă. Totuşi, indiferent dacă poziţia este ascunsă sau dezvăluită, Opel OnStar nu va fi utilizat pentru a-şi monitoriza utilizatorul, ci doar va oferi servicii de urgenţă. În cazul declanşării unui airbag, Opel OnStar va anula funcţia de ascundere, astfel încât echipele de intervenţie în caz de urgenţă să poată fi trimise cât mai rapid posibil în locul exact.

joi, 2 aprilie 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel