PREȘEDINTELE GM, DAN AMMANN, LA ANIVERSAREA CENTRULUI EUROPEAN DE GRUPURI PROPULSOARE

PREȘEDINTELE GM, DAN AMMANN, LA ANIVERSAREA CENTRULUI EUROPEAN DE GRUPURI PROPULSOARE

Pentru a marca aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea GM Powertrain Europe Torino...

PREȘEDINTELE GM, DAN AMMANN, LA ANIVERSAREA CENTRULUI EUROPEAN DE GRUPURI PROPULSOARE

Centrul creează locuri de muncă suplimentare şi aduce mai multe echipamente de înaltă tehnologie la Torino
Dan Ammann, Preşedintele General Motors vizitează unitatea GMPT-E la aniversarea a 10 ani

Torino. Pentru a marca aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea GM Powertrain Europe Torino, Preşedintele GM, Dan Ammann, a vizitat centrul de inginerie şi a anunţat planuri pentru întărirea colaborării cu universitatea Politecnico di Torino, extinzând şi mai mult centrul de dezvoltare în inginerie.

Scrisoarea de intenţie semnată astăzi cu Politehnica şi administraţia Regiunii Piemont întăreşte colaborarea în domeniul cercetării cu universitatea prin creşterea proiectelor desfăşurate de Politehnică şi GMPT-E Torino, precum şi printr-un proiect pentru extinderea suprafeţei GMPT-E în campusul Politehnicii ce poartă denumirea de „Cittadella Politecnica”. Noua suprafaţă va măsura aproximativ 2.500 de metri pătraţi şi se preconizează că începerea construcţiei va avea loc la începutul lui 2016. Noua clădire va fi destinată integral laboratoarelor de înaltă specializare, birourilor şi maşinilor de calcul puternice.

Înfiinţat în 2005, GM Powertrain Europe reprezintă centrul internaţional de inovaţie şi dezvoltare al GM pentru motoare diesel şi unităţile electronice de comandă aferente şi proiectează sisteme de propulsie pentru Opel/Vauxhall, Chevrolet şi alte mărci GM. Totul se petrece în laboratoarele şi celulele de testare ale centrului din Torino, de la proiectare la studiul componentelor virtuale sau la testele de pe bancurile de testare.

Centrul a înregistrat o dezvoltare rapidă de la înfiinţarea sa, acum un deceniu: de la un birou temporar în 2005 la o unitate de înaltă tehnologie în campusul Politehnicii. De asemenea, forţa de muncă a crescut, de la 60 de persoane iniţial la aproximativ 650, cu angajaţi cu înaltă calificare din toată lumea, majoritatea ingineri, reprezentând peste 15 naţionalităţi. În 2015, GM plănuieşte să creeze suplimentar 60 de locuri de muncă.

Datorită echipamentelor sale de ultimă generaţie, GM Powertrain Europe Torino reprezintă pentru GM o investiţie strategică la nivel global. În Europa, centrul de inginerie le asigură autovehiculelor Opel tehnologii diesel premium cum ar fi motorul 1.6 CDTI, cea mai silenţioasă unitate diesel din clasa sa, care a căpătat denumirea de „diesel silenţios”. În America de Nord, GMC Canyon şi Chevrolet Colorado vor fi echipate cu noul motor diesel de 2,8 litri începând cu a doua jumătate a lui 2015. Acestea vor fi singurele autovehicule diesel din segmentul mediu şi promit o economie de carburant şi un cuplu excelente, pentru o capacitate de tractare maximă. Motoarele diesel ale viitorului care sunt proiectate la Torino au caracteristici comune: sunt soluţii de înaltă tehnologie care oferă un consum de carburant şi emisii de CO2 moderate, datorită, printre altele, sistemului de comandă, care este dezvoltat integral în cadrul centrului.

„Centrul de inginerie de la Torino şi întreaga noastră echipă de aici joacă un rol important în eforturile noastre de a deveni lideri în industrie în materie de produse şi tehnologie”, a declarat Ammann. „Echipa a dezvoltat motoare diesel moderne de talie mondială, care le oferă clienţilor noştri performanţe excepţionale şi eficienţă, alături de o experienţă distractivă a conducerii.”

„Creşterea GMPT-E a dovedit importanţa relaţiei dintre industrie şi mediul academic. O întreagă generaţie de ingineri tineri şi străluciţi au profitat de ocazia de a-şi construi viitorul şi cariera în una din cele mai mari companii auto. Prin energia şi forţa lor, aceştia au ajutat GM să dezvolte o gamă solidă de motoare diesel”, a adăugat Pierpaolo Antonioli, Director General GMPT-E.

joi, 28 mai 2015 - Opel Erebus ★ ★ ★ ★ ★

Adresa sediului Erebus

Str. Ioan Bianu nr. 47
Sector 1, Bucuresti

Telefon

031 005 OPEL
      031 005 6735
0740 EREBUS
      0740 373 287

E-mail

office@opel-erebus.ro

Link-uri recomandateOpel